2013 m. gruodžio 23 d., pirmadienis

Minimalios interneto svetainės kūrimas

Interneto svetainių kūrimas yra netgi labai populiarus pastarosiomis dienomis. Vis daugiau įvairaus tipo svetainių yra sukuriama, dažniausiai siekiant pelno. Ilgą laiko tarpą buvo paplitusi mada, jog masiški tinklalapiai yra patys geriausia. Vis dėlto, pastaraisiais metais tokį mastymą kardinaliai pakeitė, bei į populiarumo viršūnę iškopę kito tipo interneto puslapiai – minimalistinės svetainės.

Kas gi yra minimalistinė svetainė? Tai netgi labai paprastas interneto puslapis, neapkrautas daugybe failų, kuriame yra talpinama tik tai, kas yra svarbu. Tokiomis svetainėmis dažniausiai yra netgi labai paprasta naudotis, jos yra jaukios lankytojams, dėl to jų populiarumas per pastaruosius keletą metų ypatingai išaugo. Vis dėlto, klausimas, kaip tinkamai sukurti minimalią interneto svetainę, kokie yra jos reikalavimai? Pirmiausia, jei kalbėsime apie dizainą, jis turėtų būti paprastas, sudarytas iš daugiausiai dviejų spalvų, jaukus. Tinklalapio turinyje turėtų būti tik tai, kas yra svarbu to puslapio lankytojams, pvz. jei kalbame apie įmonės tinklalapį, jame turėtų būti kontaktai, įmonės naujienos, galbūt ir gaminiai, tačiau nieko tokios, kas lankytojui yra nenaudinga.

Viską sudėjus, minimalistinės svetainės kūrimas tikrai nėra labai sunkus. Žmogui, kuriančiam interneto puslapius, sukurti tokio tipo svetainę tikrai nėra sunku. Vis dėlto, jei lygintume tokias svetaines bei pilnaverčius tinklalapius, minimalistinės svetainės yra ne tik tai lengviau kuriamos, tačiau ir žymiai patogesnės bei jaukesnės klientui. Laikas bėga, su juo keičiasi ir mados, tiek realiame pasaulyje, tiek internete. Vis dėlto, panašu, kad minimalistinių svetainių populiarumo banga nenuslūgs dar bent keletą metų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą