2013 m. gruodžio 17 d., antradienis

Su kokiomis kliūtimis galima susidurti kuriant interneto svetainę?

Jeigu planuojate kurti interneto svetainę, tuomet iš pradžių turite nusistatyti tikslą – kam ši interneto svetainė bus skirta? Nors anksčiau svetainių kūrimas buvo pramoga, tačiau dabar labai dažnai žmonės kuriasi interneto tinklapius norėdami pareklamuoti savo veiklą arba suteikti kam nors daugiau informacijos apie jiems rūpimus dalykus. Todėl nieko keisto, kad neseniai taip išpopuliarėjo blogai – tai labai paprasti tinklapiai, kurie yra kaip internetiniai dienraščiai. Jie kasdien pildomi vis naujais straipsniais ir komentarais. Daugelis žmonių pradeda prenumeruoti jiems patinkančius blogus, todėl ir blogų autoriai tampa vis turtingesni – jie turi galimybę tikrai nemažai uždirbti iš reklamos.
Tačiau kartais būna ir taip, kad svetainių kūrimas tampa gana problematišku dalyku. Taip būna tada, kai jūs neturite pakankamai daug patirties dirbant su svetaine. Žinoma, internete yra nemažai nemokamų tinklapių kūrimo įrankių ir net gi nemokamas hostingas, tad dabar kiekvienas norintis susikurti tinklapį turi galimybę gauti nemokamų įrankių ir nemokamą hostingą, tačiau rimtai interneto svetainei, kuri bus skirta verslui, tai gali visiškai netikti.
Jeigu planuojate pradėti didelę interneto parduotuvę, tuomet svetainių kūrimas bus visiškai kitoks: jums reikės pasikonsultuoti ne tik su programuotojais ir tinklo dizaineriais, tačiau taip pat ir su SEO specialistais, kadangi SEO šiuo metu žaidžia tikrai labai svarbų vaidmenį – juk bene kiekviena įmonė dabar turi interneto svetainę, tad tai, kaip jis pasiruošia SEO srityje, gali nulemti jos poziciją paieškos sistemoje. Tai yra tikrai didelė kliūtis tiems žmonėms, kurie nelabai gerai žino, kaip elgtis su SEO. Kadangi nėra jokių įgūdžių, tai gali tekti mokėti visai nemažai už SEO paslaugas. Pavyzdžiui, vidinė SEO optimizacija gali kainuoti net apie du tūkstančius litų. Taigi, rimtiems verslininkams, kurie nori pigiai susikurti tinklapį, gali būti nemažai kliūčių – kadangi svetainių kūrimas šiais laikais yra kur kas detalesnė ir sudėtingesnė procedūra, tai ir kainos yra gerokai brangesnės, o nemokami įrankiai jūsų tikrai netenkins, kadangi jie neleis atsidurti paieškos sistemų viršuje pagal jūsų norimus raktažodžius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą